GTA, eller Grand Theft Auto er en av verdens mest populære spillserier. Det er en serie hvor man har friheten til å gjøre hva man vil i, opp til en viss grense. Serien er utviklet av Rockstar og har blitt gitt ut siden 1997, da det først ble utgitt av DMA Design. Det første spillet i serien ble altså gitt ut i 1997 og var basert i den fiktive byen Liberty City, en slags konstruert versjon av New York City. Det som var spesielt med de to første spillene i serien var at spilleren som alt ovenfra, det var en 2D verden som man spilte i.

Det var da GTA III ble utgitt i 2001 at serien virkelig eksploderte i popluaritet da den for første gang introduserte tre dimensjonal grafikk til serien. Dette var ikke noe nytt i spill, men for denne serien var det altså det. Kombinasjonen av 3D-grafikk og den åpne sandkassefølelsen i spillet gjorde den til en umiddelbar klassiker.

Det siste spillet GTA V ble utgitt i 2013 og er et av tidenes mest solgte spill på alle plattformer. Det blir fortsatt utgitt DLC til spillet, fem år etter den første utgivelsen. Det var den andre i HD som ble gitt ut og selve mekanismen er lik som i tidligere spill, selv om det jo også er store forskjeller. Det store trekkplasteret til disse spillene er at man kan gjøre hva man vil, man kan velge å gjøre oppdrag, eller bare kjøre rundt i byen. Det som gjør spillet kontroversielt er at det er et stort kriminelt element til spillet. GTA står for Grand Theft Auto på engelsk, noe som oversettes til bilstjeling på norsk. Og dette er noe av essensen i spillet, friheten til å utøve kriminelle handlinger. Det å stjele biler, angripe andre mennesker eller å bruke våpen, alt dette er vanlig i spillet.

Dette er naturligvis ikke uten kontroverser, siden mange forsøker å knytte vold fra unge mennesker opp mot spill som dette. Man sier at de ble inspirerte til å skyte mennesker siden man kunne gjøre det på spillet. Hvorvidt det er sant eller ikke kan o debatteres, det er ikke slik at det ikke var vold før spillet kom ut, men det er også sannsynlig at visse kan ha sett en viss attraksjon ved spillet. Uansett så kommer ikke gamere til å slutte å spille bare for at andre synes det er upassende!

Author emma
Published
Categories Gaming

Gamers Public

youplay