I de neste sidene så kan du få lese om de aller mest populære spillseriene eller “franchises” i historien. De kommer nok til å inneholde spill som du har hørt om, og som er kjente for de aller fleste. Det er jo tross alt en grunn til at de har solgt så mye. Den første som du skal få lese om er den italienske rørleggeren med den største og sterkeste forelskelsen i hele verden, Mario! Eller Super-Mario som han er kjent for oss.

Mario ble først kjent gjennom det populære spillet Donkey Kong, som ble utgitt i 1981. Etter det så fikk han sitt eget spill, Mario Bros. og etter hvert så kom Super Mario serien ut også. Mario er en kreasjon av den japanske spillutvikleren Shigeru Miyamoto og det er jo han som er hovedsaklig ansvarlig for den gedigne suksessen som Nintendo som selskap har hatt. Når en får tallene fremfor seg så er det ufattelig hvor populær rørleggeren er. Total har Mario-serien solgt over fem hundre millioner spill, over en halv milliard altså! Bare Super Mario serien har alene stått for tre hundre millioner, mens andre favoritter som Mario Kart og Mario Party også har solgt utrolig mye.

Noe av suksessen til serien er at den er veldig enkel å forstå, den er for alle aldre og det er en aktivitet som hele familien kan samle seg rundt. I tillegg så er det en veldig stor variasjon i hva slags type Mariospill det finnes, utenom den vanlige plattformspillingen. Det er for eksempel racingspill, sportspill, puslespill og rollespill, alle under Marionavnet, med alle de kjente karakterene fra universet. Det i tillegg til alt annet som produseres med Marionavnet, som blant annet tv-serier og filmer så lever Mario i beste velgående. Det som er det største negative med Mario er at det er eksklusivt til Nintendo, det vil si at det ikke finnes til Xbox, Playstation eller til PC, og det betyr at man må kjøpe en konsoll fra Nintendo for å kunne spille det. Ikke at det har skadet salgene nødvendigvis, men en liten faktor er det jo.

Det som er med Mario er at alle kjenner igjen karakteren, og bortimot alle kan nevne flere karakterer i spillet utenom Mario. Du har hans bror Luigi, prinsessen Peach, og hans erkefiende Bowser, i tillegg til Marios trofaste hjelper Yoshi. Dette er noe som ligger i vår kultur nå, og noe som definitivt har hjulpet salgene og hvordan Mario generelt presterer i markedet for gamere.

For de fleste er jo Mario deres første introduksjon til spilleverden, og det er noe som ligger igjen i minnet til de aller fleste spillerne når de blir eldre og begynner å spille andre spill. Mario er her for å bli kan vi med trygghet si.

Author emma
Published
Categories Gaming

Gamers Public

youplay