Et annet spill som er svært populært og i visse kretser ganske kontroversielt er Call of Duty. Call of Duty er et førstepersons skytespill som i 15 år nå har satt spilleren inn i ulike ekte og visse fiktive krigssituasjoner. Serien har solgt over 250 millioner kopier og er den fjerde mest solgte spillserien i historien. Serien blir gitt ut av Activision og den tok egentlig all populariteten vekk fra en annen lignende serie, Medal of Honor, som egentlig var det samme spillet. Noe som har hjulpet spillets popularitet er den flotte grafikken og at et nytt spill kommer ut vært år, slik at folk aldri glemmer spillet helt.

Men den aller viktigste faktoren er nok onlinespillingen, det er flere millioner mennesker som spiller daglig mot hverandre gjennom nettet og det arrangeres turneringer og lignende for å kåre den beste spilleren. Det er jo mange som kritiserer slike spill for å promotere vold og lignende og blant annet så påstå terroristen Anders Behring Breivik at han ble en god skytter på ekte av å spille Call of Duty. Hvorvidt det er sant eller ikke er nok heller tvilsomt, men det gir jo vann på mølla til kritikerne. Grunnen til at slike spill selger bra, utenom den fine grafikken eller den bra spillmotoren, er at de fleste synes krig er fascinerende, men ikke alle er like interesserte i å reise til en ekte krig som soldat. Spillet er i tillegg svært raskt over, en kamp kan vare 10 til 15 minutter, og det betyr at man ikke er bundet til spillet, selv om noen kan argumentere for at slike spill er avhengighetsdannende.

Men nå er vel alt avhengighetsdannende om man gjør det for mye. Men det som er viktigst for spill som Call of Duty er at det faktisk er gøy. Det er gøy å spille det, det er gøy å skyte og drepe en fiktiv person på tv, uten noen konsekvenser. For det er jo det spill egentlig er. Det er en reise inn til en virtuell verden, hvor det man gjør ikke betyr noe, og det er noe Call of Duty definitivt kan tilby. 250 millioner salg kan ikke lyve, med tanke på den gigantiske suksessen er det kanskje verdt en titt, kanskje det er noe for deg også?

Author emma
Published
Categories Gaming

Gamers Public

youplay