Den siste spillserien vi skal se på er Pokemon, og det er noe som startet som rollespill på Gameboy i 1996, men som fikk ble populært som et kortspill, spesielt her i Norge, og som er utviklet av Satoshi Tajiri. Det har jo forvandlet seg fra det til å bli en hel industri i seg selv, og spesielt i de senere årene da Pokemon Go ble veldig populært og flere millioner begynte å spille det. Alle de ulike Pokemon spillene har solgt 300 millioner kopier verden over og det er den andre mest solgte spillserien i historien. Også her har Nintendo en rolle, i at de er deleiere av Pokemon.

Den mest kjente figuren er Pikachu, det gule lille monsteret, eller pokemonen som er veldig søtt, og som skyte lyn, og det er jo dette noe som er tiltrekkende med Pokemon. Det er en fantasiverden, som spesielt barn kan leve seg inn veldig mye. Og barn er jo en svært stor del av suksessen som Pokemon har hatt, selv om det også har nådd en slags kult-status hos andre. Spillet baserer seg på at to pokemon skal krige mot hverandre i et rollespill, og den som har den sterkeste pokemonen vinner. Hvorvidt man vinner eller ei bestemmes også av hvor godt man har trent sine pokemon.

Det er spill for alle, og dets åpenbare enkelhet er jo tiltrekkende for mange. Man lager jo spillene for visse demografier, og Pokemon er et godt eksempel på hvor mye suksess en kan ha i å gjøre akkurat det. Man må vel egentlig spille det selv for å få en god forståelse av spillet, og det er nok av spill å velge mellom.

Author emma
Published
Categories Gaming

Gamers Public

youplay