Spillavhengighet hos barn?
Vi som lever i vår verden har veldig enkel tilgang til internett, mobil, datamaskin. Denne gjør at det ikke bare er voksne som har tilgang til dette. Barn kan også enkelt bruke det, og de blir bare yngre og yngre. Det er blitt ganske vanlig å bruke nettbrett til å distrahere eller holde barna opptatt når man skal gjøre noe annet. Men hva gjør egentlig dette med barna?
Det er blitt mer og mer vanlig at barn får mobiltelefon når de begynner på skolen. Det er ofte fordi foreldrene vil at barna skal kommunisere med dem og si ifra om det skjer noe på skolen eller om de bestemmer seg for å dra på besøk til en kompis eller venninne. Når de da får sin første telefon så er det nesten 100 % sikkert at de kommer til å laste ned spill på den. De begynner å spille mer og mer på dem og foreldre blir kanskje redde for at barna deres begynner å bli spillavhengig.
Noen barn får muligheten til å kjøpe spill på mobilen sin. Man burde kanskje være forsiktig med det, med tanke på at de i yngste barna ikke helt vet hvordan penger fungerer og kan da ende opp med å kjøpe spill hele tiden. En mulighet til å stoppe dette kan være å vise dem hvor mye noe koster, og kanskje vise dem hva de kunne fått isteden. Som for eksempel klær fra Kidsbrandstore som er en veldig bra nettbutikk for klær til barn. Dette kan hjelpe dem til å skjønne hva som skjer når de kjøper spill og litt om hvordan penger fungerer.
Litt om Gaming
Det å spille spill er i seg selv ikke farlig for barn. Det finnes mange spillsom kan hjelpe barn som for eksempel lærespill, mattespill og mange fler. Det er selvfølgelig ikke bare slike spill som finnes, det finnes også spill innenfor sport, motor, strategi, og fps (såkalte skytespill). Det er derfor det finnes aldersgrenser på spill som er der for å vise hvilken aldersgruppe spillene passer til. Når de bestemmer aldersgrenser ser de etter om det er for eksempel voldelig språk, vold, seksuelle scener, blod og skumle scener. Det hjelper dem med å bestemme hvilken aldersgruppe spillet hører hjemme i.
Det finnes selvfølgelig en grense hvor det går fra at barna spiller av og til, til at de spiller mer og mer. Noe man da kan gjøre er å sette opp spilldager hvor de da får et par timer å spille på. Man kan arrangere offline spillkvelder hvor man sitter sammen og spiller brettspill, eller sette opp en plan på når man får lov til å spille og hvilke plikter man skal være ferdig med. Noe av det viktigste er også at barna går med på avtalen. Det er tross alt viktig at man opprettholder et godt forhold mellom barn og foreldre.