Når det kommer til gaming så er det e-sport som virkelig er den ledende stjernen i forhold til hvordan aktiviteten har fått oppmerksomhet. E-sport er definert som å spille videospill i en konkurranse eller som en utøvelse. Som oftest spiller man på en datamaskin online mot andre spillere, enten i samme rom eller spredt over hele verden. Selv om man som oftst bruker datamaskin med spill som Counter-Strike eller Dota 2 så har også Playstation og Xbox begynt å vise større interesse for denne sjangeren og spill som FIFA og NBA er også blitt brukt i konkurranseøyemed. Dette er noe som har fått mye oppmerksomhet, og i 2013 så regnet man med at over 70 millioner fulgte E-sport over hele verden, de fleste mellom 18 og 34 og de aller fleste menn.

Og dette er noe som mer og mer blir klassifisert som en sport, selv om noen har problemer med definisjonen siden man ikke beveger seg så mye fysisk, som man gjør i andre sporter og idretter. Men det samme kan man jo si om sjakk, og der er det jo ingen fysisk aktivitet som inngår. Og man kan jo se argumentet både for og i mot, men det er ingen som kan argumentere mot dens popularitet, og det er også et faktum at den er mer populær enn hva en kan si om andre mer tradisjonelle idretter. Men dette er jo et definisjonsproblem og den dagen da den olympiske komite aksepterer den som en olympisk sport så kan den kanskje bli akseptert i andre sirkler også.

Det kan jo kanskje også hjelpe med det sosiale stigmaet mange føler ved å bli definert som en gamer, siden man har det intrykket av en gamer at han eller hun er asosial, ikke i bra fysisk form, og lever enda i gutte- eller jente-rommet. Og det er jo feil. Det er jo noe å tenke på at man kan bli millionær av gaming, så det er ikke så feil å virkelig satse på det og bli dyktig i et spill. Folk skal jo være frie til å gjøre hva de vil, og gamere skal ikke føle seg annerledes enn noen andre. Så lenge konkurranseelementet er tilstedet, så er det vel like mye en idrett som noe annet her i verden.

Author emma
Published
Categories Gaming

Siste innlegg

Noe å glede seg til

Barn og Gaming

Gamers Public

youplay