“It’s a me, Mario” er et av de mest velkjente slagordene globalt. Enten du elsker Nintendo og gaming eller ikke, vet nesten alle på planeten om den italiensk-amerikanske rørleggeren med den røde hatten, Mario. De eldre voksne så han sikkert for første gang i Donkey Kong, der den store gorillaen Donkey Kong forsøkte å kidnappe kjæresten til Mario, mens den neste generasjonen vil være vant med de nye Mario-spillene, som for eksempel Super Mario Maker 2. Videospillserien har ennå ikke stoppet å lage nye spill, og det ser ut som om den vil fortsette å gro massivt i flere tiår.

Begynnelsen av Mario

1989 var starten på eventyret for Mario, men visste du at han faktisk het “Jumpman” i begynnelsen? Det at han ikke heter det lenger kan du takke Mario Segale for, som døde 2. november 2018. Navnet hadde endret seg da han dukket opp for andre gang i spillet Donkey Kong Junior, der Mario for første og eneste gang i spillhistorien var sett på som “skurken” i handlingen. Arkadespillet Mario Bros. ble gitt ut et år senere, og ble det første møte med den høyere, yngre og grønnfargede broren Luigi. Målet med dette spillet var å bekjempe monstre får å rense kloakken til byen New York, fordi brødrene var tross alt rørleggere. Dette endte opp med å bli hovedkonseptet for flere framtidige klassikere fra Mario-serien.

Meningen med spillet

Se for deg en mobil med et nytt mobildeksel fra https://www.teknikkdeler.no/. Å kjøpe noe for å beskytte den fra å bli knust senere er en selvfølge, og det er premisset til de første spillene i Mario også. De første spillene i videospilleserien handlet om å bekjempe monstrene fra kloakken, og å knuse erkefienden som stjal prinsesse Peach. Dette konseptet kom først fra Super Mario Bros., hvor Mario måtte redde prinsessen fra King Koopa ved ta over de åtte rikene i “Mushroom Kingdom”. I dag finnes det mange flere Mario-spill, og konseptene varierer. Noen ganger kan du spille puslespill og kjøre en Go-kart, andre ganger kan du spille sport med karakterene fra spillserien, som for eksempel tennis, baseball og fotball. I Smash-serien, en av Nintendo sine mest vellykkede, konkurrerer Mario og Nintendo-karakterer fra andre videospillserier mot hverandre.

Kjente karakterer fra spillserien

Mario og Luigi er ikke de eneste populære karakterene fra Mario-universet. Toad og dinosauren Yoshi er noen av de mest søte karakterene i spillet, og er alltid brukt til å reklamere for spillserien. Bowser, Wario og Waluigi, som er rivalene til brødrene, gjør spillet morsommere og gir oss en utfordring. Vi har også Prinsesse Peach, Daisy og Rosalina, de mest kjente kvinnene i spillet. De er viktige karakterer som hjelper å fortsette plottet videre, og står for mye av karakterutviklingen for de andre karakterene.

Author emma
Published
Categories Uncategorized

Siste innlegg

Gamingbedrift

Noe å glede seg til

Gamers Public

youplay