For noen år siden var det ikke mange innenfor spillverden som hadde noe spesielt forhold til «RGB». I utgangspunktet står denne forkortelsen for Red, Green, Blue – altså en additiv fargemodell der alle farger kan bygges opp av de tre grunnfargene rød, grønn og blå.

Innenfor spillverden har dette nå fått en annen betydning, som beskrivelse på alle former for kreativ lyssetting av datautstyr. Etter hvert har dette spredt seg til alle mulig og umulige former av komponenter i en datamaskin.

RGB har blitt obligatorisk

Hvis du er interessert i spill på PC er det helt umulig å unngå fenomenet RGB. Du finner selvfølgelig RBG-belyste tastatur, hodesett og så videre. Samtidig er det bare begynnelsen, og det er i kabinetter som RGB virkelig har tatt av. Hvis du skal bygge et nytt system, kanskje med et lite lån fra https://www.centum.no i vente på feriepengene, blir det garantert mye RGB.

I dag er det RGB i svært mange komponenter:

  • Selve kabinettet kan noen ganger ha integrert RGB, men ofte er det heldigvis ikke så mye belysning direkte i kabinettet. Mange kabinetter har dog vegger av glass, for å virkelig kunne vise frem innmaten i maskinen.
  • Vifter har nesten alltid RGB, og det passer for så vidt veldig bra da det er mulig å få kule effekter med vifter i bevegelse.
  • Både grafikkort og hovedkort har ofte noen RGB-elementer. Pass på at du matcher denne type komponenter, så det ikke er kjempestore forskjeller.
  • Til og med minnemoduler har RGB og andre effekter, hvis du legger til noen slike elementer på hovedkortet får du mye lys.
  • Hvis du har et vannkjølt system kan det være mulig å lyse opp vannrør og pumpe, dette kan virkelig gi et kult inntrykk.

Etter hvert er det til og med implementert RGB i SSD-disker. På en måte er det mulig å si at dette er okay. I de aller fleste moderne kabinett er det faktisk mulig å se komponentene inne i maskinen, og det er for så vidt mulig å se en SSD også. Utfordringen er at lys varmer opp komponenter, og det har gitt ekstremt dårlig ytelse i noen scenarioer. Da må de fleste være enige om at fokuset på RGB har gått for langt.

Er det noen grenser for RGB?

Som nevnt begynner kanskje RGB i noen tilfeller å gå litt for langt, når ytelsen faktisk blir dårligere med RGB på plass. Det er kanskje ikke i så mange tilfeller dette skjer, i utgangspunktet er LED-belysning relativt strømgjerrig. Likevel vil vi kanskje se en motreaksjon etter hvert, der litt mindre glorete systemer blir mer populære igjen. Men for nå går det ikke å unngå RGB når du skal kjøpe komponenter til din spill-PC.

Author emma
Published
Categories Uncategorized

Siste innlegg

Gamingbedrift

Noe å glede seg til

Gamers Public

youplay